Fårekyllinger i proteinbaren?

Jeg arbejder et sjovt og super interessant sted, nemlig på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Min bachelor i engelsk rækker ikke til at forske i alle mulige spændende ting, men selvom jeg “kun” er Sektionssekretær, så lærer jeg alligevel alle mulige spændende ting, og min nysgerrighed bliver til fulde stillet nærmest dagligt.

“Min” ene sektion arbejder med Børne- og International Ernæring, og forleden på vores ugentlige møde, fortalte én af forskerne om opdræt af fårekyllinger i Thailand. Det var overdrevet interessant, og det fængede mig med det samme.

Fårekyllinger har et enormt indhold af protein, kalk og jern, og markedet for produkter baseret på protein fra fårekyllinger er så småt ved at få fodfæste. Det lyder måske lidt hippie-agtigt, men prøv lige at se nedenstående billede. Der kræves enorme mængder ressourcer for at producere 10 g protein fra f.eks. kvæg og grise, hvorimod der nærmest ikke skal bruges noget for at producere 10 g protein fra fårekyllinger.

Der er også firmaer der er begyndt at producere proteinbarer baseret på fårekyllingemel, og jeg er faktisk ret nysgerrig, og overvejer at bestille nogle hjem fra USA.

Kunne du finde på at spise proteinbarer med fårekyllinger i, eller er det for grænseoverskridende?

Billede fra Next Millennium Farms

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s